Přebor škol za námi

Ve středu 15. května uspořádal Orientační klub Střelka v lese u Chotovin přebor škol Jihočeského kraje v orientačním běhu.

Zázemí pro přebor poskytlo místní fotbalové hřiště. Počasí přálo. Ve středu byl teplý sluneční den, i když v průběhu závodu silně foukalo.

Vlastní závod probíhal v lese, který se nachází hned u hřiště. Nešlo o příliš velký les, ale množství terénních detailů mnohé závodníky potrápilo. Navíc druhá část všech tratí vedla do táhlého kopce, což prověřilo i fyzické schopnosti účastníků. Běželo se na aktualizované speciální mapě pro orientační běh „Pod kostelem“.

Závod probíhal v šesti soutěžních kategoriích, rozdělených podle navštěvovaných ročníků a dále na dívky a chlapce. O medaile si to rozdalo více jak sto žáků a studentů jihočeských základních a středních škol. První tři závodníci v jednotlivých kategorii si domů odvezli diplom a medaili. Na závěr byly vyhlášeny tři nejlepší školy v kategoriích základní školy a střední školy. Školy na stupních vítězů získali diplom a pohár. Navíc nejlepší základní a střední škola si vybojovala postup na republikové finále, které proběhne v Brně. Každý účastník přeboru škol si pak odnesl drobnou cenu.

Odpoledne pak na stejných tratích probíhal bezplatný veřejný závod v rámci soutěže „Kufrování pro školáky“. Zde byla účast nižší. Na letošní druhý závod Kufrování zavítali převážně pravidelní účastníci, což bylo škoda protože na účastníky kromě zážitků z lesa a speciální mapy čekal bohatý balíček cen.

Celkově se orientační závod v Chotovinách vydařil a účastníci odcházeli spokojení. Kdo by se chtěl na některý další závod vydat, má možnost již ve středu 22. května. V rámci Táborského dne orientačního běhu proběhne malý závod v botanické zahradě. Ani tady nebudou chybět tradiční ceny pro účastníky. V neděli 22. května pak proběhne závod Dětské ligy nedaleko Dubu u Tábora. Závody jsou určeny pro všechny výkonnostní i věkové skupiny a jsou bezplatné.

Informace k závodům lze nají na na tomto webu, kde lze získat případně informace pro zájemce, kteří by se chtěli tomuto krásnému sportu v přírodě věnovat pravidelně.

Na závěr přehled vítězů přeboru škol a Kufrování.

Přebor škol jednotlivci:
D7 – Komárková Radka, Gymnázium Jindřichův Hradec
D9 – Šimotová Elen, Soukromé gymnázium Tábor
DS – Plachá Zita, Gymnázium Tábor
H7 – Beran Antonín, Gymnázium Jindřichův Hradec
H9 – Jelínek Vít, ZŠ Jindřichův Hradec II
HS – Hrodek Ondřej, Gymnázium Písek

Přebor škol družstva:
Základní školy – Gymnázium Písek
Střední školy – Gymnázium Tábor

Kufrování
Do 10 let – Doleželová Leona
Do 15 let – Doleželová Jolana
Nad 15 let – Měska Pavel

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *