Dětský den v Měšicích a červnové akce

Dnes proběhl Dětský den v Táboře – Měšicích a tím jsme zahájili orienťácký červen, kdy proběhne ještě několik akcí.

Na dětském hřiště u Špejcharu, v rámci dalších disciplín pro děti, proběhl jednoduchý orientační závod, kde bylo možno seznámit se s orientačním během. Dětí co si orientační běh vyzkoušelo bylo opravdu mnoho. Nakonec bylo vyčteno 142 čipů. Na výsledky se můžete podívat na těchto stránkách. Jména ve výsledcích jsou uvedena, tak jak byla nadiktována (mohlo dojít i k překlepu). Některá jména nám bohužel unikla. Výsledky jsme rozdělili do dvou částí. Ti co zvládli běžet v pořadí kontrol nakreslených na mapě jsou uvedeni v kategorii „pořadí“. V této kategorii si účastníci již s mapou poradili a mnozí měli již zkušenosti z našich závodů.
Ostatní kteří udělali nějakou chybu nebo pouze kontroly hledali ve volném pořadí jsou uvedení v kategorii „hledání“. Počet bodů značí, kolik závodník našel kontrol. Maximální počet byl 10. Závodníci bez kategorie pak většinou zapomněli kontroly označovat. Příště to určitě bude lepší.
Komu se závod líbil může vyzkoušet některý z našich červnových závodů, kde už vše proběhne více soutěžně, v lese kam orientační běh bezesporu patří. Určitě se však není třeba bát, jelikož závody zvládají i ti nejmenší buď samostatně nebo v doprovodu rodičů.

A kam se v červnu můžete vydat?

V sobotu 15. 6. proběhne letošní čtvrtá Dětská liga. Tentokrát sice až v Týně nad Vltavou, ale určitě půjde o zajímavý závod, kde nejednoduší trať bude vyznačena fáborky. Informace naleznete na webu závodu.

Hned následující středu proběhne závěrečný závod Kufrování školního roku 2023/24. Po roce se opět poběží u Stříbrných Hutí a po závodě proběhne tradiční opékání a vyhlášení nejlepších v ročníku končícího školního roku. Informace také na webu závodu.

Na závody se pokud možno přihlaste, usnadníte tím práci pořadatelům a zaručeně pak obdržíte drobné ceny, které jsou pro všechny účastníky. Všechny závody jsou bezplatné.

Kdo by se chtěl orientačnímu běhu věnovat pravidelně, může navštěvovat naše tréninky. Začít je možno kdykoliv. V rámci tréninků pak červen zakončíme OB vysvědčením s drobnými cenami. informace k tréninkům naleznete na tomto webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *