Otevření turistické sezóny Tábor

Dnešní slunečnou sobotu proběhlo „Otevření turistické sezóny v Táboře“. V rámci části pro nejmenší „Putování za pohádkou“ uspořádal náš klub OK Střelka mini závod v orientačním běhu. Úkolem účastníků bylo co nejrychleji najít co nejvíce kontrol. K hledání mohli použít i mapu prostoru, kde byly vyznačeny všechny kontroly. Zkušenější a starší mohli hledat kontroly ve stanoveném pořadí. Závod mohli účastníci zvládnou samostatně (ve skupinkách) anebo s doprovodem.

Většina zvládla nalézt všechny kontroly, jejichž průchod si zaznamenali na elektronický čip. Nejrychlejší závodník zvládl všechny kontroly najít za 2 minuty a 53 sekund. Dalších 6 účastníků zvládlo posbírat veškeré kontroly pod 3 minuty.

Nejrychlejší závodník, který dokázal proběhnout kontroly v určeném pořadí (celkově musel zvládnout delší trať s použitím mapy) dosáhl času 7 minut a 2 sekund . Závodník, přesněji závodnice chodící do první třídy zvládla tuto trať bez doprovodu.

Při mini závodě orientačního běhu bylo celkem vyčteni 125 čipů, kdy někteří závodníci běželi společně s jedním čipem.

Komu se závod líbil, může si orientační běh přijít znovu vyzkoušet 19. května do Plané nad Lužnicí v rámci 3. závodu Dětské ligy Táborska, kde bude pro nejmenší tradičně přichystána vyznačená trať lesem. Informace naleznete na stránkách závodu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *