Soustředění Střelky v Berlíně

Náš oddíl nejen závody pořádá, ale i na závody jezdí. O minulém víkendu proběhlo poznávací soustředění v německém hlavním městě Berlín. Na soustředění jsme vyrazili vlakem z Tábora ve čtvrtek ráno. Po večerním tréninku, který pro nás připravil místní klub TSC Berlín a páteční celodenní prohlídce Berlína, kde jsme se seznámili s místy (událostmi), které ovlivnily celou Evropu 20. století, nás čekal sobotní celoněmecký závod nedaleko od Berlína. Závod taktéž uspořádal berlínský klub TSC.

Před sportovním centrem TSC

Na závod jsme vyrazili hned v sobotu ráno. Za pomoci metra, nadzemní dráhy a vlaku nám cesta rychle utekla. Z nádraží jsme museli popojít ještě kousek pěšky do místa shromaždiště. Na cestě nás doprovázel nově získaný maskot Střelky (liška), kterou jsme v rámci soustředění získali. A jak jsme si vedli?

V rovinatém lese, místy s velmi mapově náročnými terénními detaily, získali členové oddílu pro našeho lišáka jedno druhé a dvě čtvrtá místa. Všichni jsme však získali cenné zkušenosti a nezapomenutelné zážitky.

Cesta metrem na závod

Velké poděkování za finanční podporu patří Jihočeskému kraji. Dále pak velké díky patří oddílu TSC Berlín, který pro nás speciálně připravil trénink nedaleko jejich tréninkového centra. Pod jednou střechou jsme zde mohli vidět halu pro gymnastiku, pro míčové sporty a ledovou plochu pro krasobruslení v sousedství dalších sportovišť, včetně dlouhého atletického tunelu pro běh v zimním období.

Nesmíme zapomenout ani na naše členy, kteří se na přípravě a zajištění soustředění podíleli a kterým také patří poděkování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *