V neděli proběhlo Kufrování a co dál?

V neděli 11. října proběhl druhý závod Kufrování pro školáky ročníku 2020/2021 u Sezimova Ústí. Tentokrát čekal na účastníky náročnější terén než při prvním závodě v Chotovinách.

Především nejdelší trať prověřila jak fyzické tak mapové schopnosti účastníků, kdy trať vedla částečně prudkým údolím s velkým převýšením a skalními srázy. Ale ani další tratě nebyly zcela jednoduché. Nejednoduší trať se pak dala běžet téměř celá po cestách a výrazných liniích. Vydělal však ten, kdo si troufl zkracovat lesem.

V cíli poté na každého účastníka čekaly odměny, která za předvedené výkony v chladném počasí byly opravdu zasloužené.

Zasloužené odměny pro účastníky kufrování.

Možná i proto, že moc aktivit už není, byla účast i přes chladné počasí vyšší než obvykle.

Omezení však dopadli i na náš závod a tak se startovalo v delším časovém horizontu než obvykle, tak aby došlo co k nejnižšímu kontaktu účastníků.

Pro zájemce byla tradičně možnost zaznamenat si GPS postupy. Po závodě si tak účastníci mohou doma porovnat nejen mezičasy, ale i postupy, když už je nemohou porovnávat s ostatními v cíli.

A kdo byl nejlepší?
Na nejednoduší trati vyhrála výborně běhající Nela L., které pomohly výborně realizované postupy lesem. Čas Nely v cíli byl 24:22.
Střední trať zvládla nejrychleji Nora P. v čase 44:49 a s nejtěžší tratí si nejrychleji poradila Zita P. za 31:50.

Následující závod Kufrování pro školáky nás čeká v neděli 22. listopadu 2020. Závod proběhne pravděpodobně ve stejném režimu jako včerejší závod, to znamená, že se bude startovat po rodinách v časových intervalech. Účastníci však o drobné ceny nepřijdou. Čekat na ně budou v cíli. V třetím závodě Kufrování zavítáme do lesa nedaleko Dražiček, kde nás čeká mírně zvlněný terén nad řekou Lužnicí. Nejtěžší trať částečně využije i prudších údolí se skalními útvary. Pokud budou trvat omezení, je nutno se na závod dopředu přihlásit. Účastník pak na email obdrží informace o místě a času startu. Bližší informace na stránkách Kufrování.

Kromě Kufrování proběhnou i další závody.

V neděli 25. října proběhne Liščí troják. Jedná se o trochu netradiční závod, který důkladně prověří schopnosti závodníků jak ve sprintu, tak na krátké a klasické trati. Na nejlepší tři účastníky v jednotlivých disciplínách čeká medaile. Drobné ceny pak pro všechny účastníky. Závod bude také probíhat v omezeném režimu a proto je nutno se přihlásit dopředu. Bližší informace na stránce OB Tábor.

Další závody, které v nejbližších týdnech proběhnou jsou součástí Dětské ligy Táborska. Nejbližší závod se uskuteční v neděli 1. listopadu nedaleko Radimovic u Želče. Jedná se už o letošní šestý závod a proběhne v omezeném režimu podobně jako první tři jarní závody. Závod tak bude probíhat celý den, tak aby se účastníci nepotkávali. Na závod je nutno se také přihlásit. V lese pak na účastníky čekají čtyři tratě, kdy ta nejednoduší bude vyznačena fáborky. Nejsložitější trať důkladně prověří schopnosti zkušených účastníků. V cíli obdrží děti a mládež do 16 let drobné ceny. Bližší informace na stránce závodu.

Sedmým závodem bude Dětská liga pokračovat v Chotýšanech 15.11. (také neděle). Jde o trochu vzdálenější lokalitu a původně jsme zamýšleli přepravu závodníků z Tábora autobusem. S ohledem na situaci se však každý účastník musí přepravit sám. Odměnou všem budou především čtyři tratě (fáborky a tři různých obtížnosti) na nové OB mapě a drobné ceny v cíli. Další informace naleznete na webových stránkách.

Můžeme jen doufat v co nejrychlejší návrat k normálnímu stavu, při kterém se na závodech znovu budeme navzájem potkávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *