OB měsíc pokračuje

Květen je tradičně jeden z nejlepších měsíců pro orientační běh.

První půlka měsíce jsme se věnovali spíše soustředěním. V druhé půlce měsíce a také v červnu nás čekají i klubové akce pro veřejnost.

Určitě pěknou akcí bude tradiční orientační závod v botanické zahradě Tábor. Nevšední místo si vyžaduje i nevšední závod. V botanické zahradě nebude stačit jen rychle běžet a znát mapu, ale bude třeba i drobné znalosti nebo se více rozhlédnout po okolí. Tento závod zvládne každý a tak jste určitě vítaní v botanické zahradě 18. května. Akci pod názvem Táborský den OB (dříve WOD) podpořilo i město Tábor, proto nebudou chybět i drobné ceny. Táborský den OB proběhne již po sedmé a po čtvrté zavítáme do krásné táborské botanické zahrady. Informace k TDOB naleznete tradičně na stránce závodu.

V květnu nás také čeká pátý závod Kufrování (ročník 2022/23). Opět se podíváme do okolí hradu Choustník. Jde o předposlední závod ročníku, kdy na ty nejlepší v celkovém hodnocení čekají zajímavé ceny. Závod je určen nejen pro žáka a studenty, ale pro všechny věkové skupiny. Nejednoduší trať bude značena fáborky a tak závod mohou vyzkoušet i začátečníci. Informace k závodu nalezne na webu Kufrování.

Do třetice, ale už v červnu nás čeká letošní třetí závod Dětské ligy. Tentokrát zavítáme o něco dále. Konkrétně do Týna nad Vltavou. Půjde však o novou mapu v zajímavé lokalitě a tak se cesta vyplatí. I v Dětské lize bude pro nejmladší a začátečníky trať vyznačena fáborky. Informace k nalezení na stránce závodu.

Kromě uvedených akcí a tréninků nás čekají koncem května zajímavé závody v Rakousku.

Za finanční podporu činnosti klubu děkujeme městu Tábor, Jihočeskému kraji, Agentuře sporu a Ministerstvu obrany.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *