Tréninky a závody

Koncem léta proběhly zajímavé, málo tradiční závody – MikroOB a OB bruslení, které si účastníci určitě užili.

Po uvedených závodech proběhlo oddílové soustředění s vloženými tréninky žactva oblasti a třídenními závody Interkompas s velikou konkurenci, kde jsme si nevedli špatně.

Vstup do nového školního roku jsme zahájili závodem „Do školy“. Za slušně účasti si každý mohl vyzkoušet jednu ze tří tratí různé obtížnosti. Především nejtěžší trať dokázala zamotat hlavu i těm zkušeným. Nebylo proto divu, že čas vítězné Zity byl přes 26 minut na 2 km. Kromě pěkného zážitků z orientačního běhu si účastníci odnesli drobné ceny a poukaz na nákup v papírnictví,  který se začátkem školního roku bude hodit. Na celkové výsledky se můžete podívat zde.

Závodní podzim začal víkendovým národním žebříčkem B nedaleko Nové Paky. Výborně zaběhla výše zmiňovaná Zita. Zita oba závody v kategorii D16 vyhrála se slušným náskokem a v konečném pořadí žebříčku se posunula z třetího na celkové první místo. Pěkné zaběhla i Eliška v kategorii D18. V sobotu druhá a v neděli pátá, kdy jí od bedny dělilo několik sekund. Celkově z toho bylo v žebříčku B druhé místo.

O nadcházejícím víkendu startují oblastní závody sprintem a krátkou tratí. Kromě bodů do žebříčku se bude bojovat o konečnou nominaci do oblastního výběru žactva na mistrovství ČR. V širším výběru máme šest žáků a žákyň.

Než však přijde oblast začneme trénovat. Ve středu 8. září vyzkoušíme mapu a v pátek 10. září rychlost. Tréninky proběhnou na fotbalovém hřišti v Měšicích ve středu od 17 hod..a v pátek od  18. hod. Tréninků se může zúčastnit každý zájemce o tento sport, který tak může vyzkoušet,

V září také odstartuje tradiční Dětská liga a Kufrování. Informace na stránkách závodů-

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *