Zajímavý květen

Květen patří k nejpříhodnějším měsícům pro orientační běh. Bohužel i letošní květen byl chladnější a deštivější. Na naších akcích nám však počasí relativně přálo.

První květnový závod proběhl hned v sobotu prvního. Startovalo se však až na večer, jelikož šlo především o noční orientační běh.

Je pravda, že většina dala přednost večernímu závodu za světla, ten kdo běžel nočák určitě nelitoval. Kromě možnosti vyzkoušet si nejtěžší variantu orientace – běh v noci lesem v neznámém terénu, byla pro většinu odměnou i získání medaile. Závod se totiž běžel jako neoficiální mistrovství oblasti 2020, které v loňském roce nemohlo díky pandemii COVID-19 proběhnout. Jelikož moc účastníků nebylo, skoro každý běžec z oblasti Vysočina v žákovských a dorosteneckých kategorií získal medaili. Pro náš oddíl OK Střellka by se dalo říci, že šlo o žně nebo zlatou horečku na Stříbrných Hutích. Popravdě však musíme přiznat, že konkurence byla nízká. Přesto však zvládnutí nočního závodu v neznámém lese vyžaduje více dovedností a tak jsou medaile zasloužené. K medailím získali závodníci do 18 let i užitečný dárek a balíček drobných cen. Balíček drobných cen pak byl připraven i pro účastníky 18 let večerního závodu. Každý účastník v cíli obdržel pití a müsli tyčinku. Počasí nám přálo a vydatný déšť přišel krátce po doběhnutí posledního závodníka.

Další akcí byla Dětská liga v nedalekém Huteckém lese následující neděli. Zde počasí vyšlo na jedničku a tak jsme si mohli užít i sluníčka. O závodě byl napsán článek na webu Dětské ligy.

Další závod pak proběhl v pátek v rámci Kufrování. Šlo již o páté Kufrování školního roku. Při závodě sice nepršelo, ale po deštích včetně dopoledního bylo v lese dost mokro a tak se málokdo vracel suchý. Závod to byl zajímavý a vítězové se museli opravdu snažit. Téměř každý pak vyzkoušel velmi rychlí závod v okolí startu.

Poslední námi pořádanou květnovou akcí byl Táborský den OB v botanické zahradě Tábor. Na začátku závodu sice silně pršelo. Déšť však po hodině ustal. To se začali trousit i první závodníci. Sice nešlo úplně o klasický OB závod, ale i tak se líbil. Na kontrolách bylo nutno mimo klasického pípnutí zodpovědět otázku. Pozornému účastníku, který se na kontrole pořádně rozhlédl pak poradila zahrada.

V cíli tohoto závodu byly pro účastníky přichystané zajímavé a hodnotné ceny, které se určitě budou hodit.

Jelikož závody jen nepořádáme, ale i běháme vyrazili jsme v neděli 23. května na závod do Chotěboře. I když tento závod zatím proběhl jako měřený trénink, šlo o plnohodnotný oblastní závod, jak v kategoriích tak v konkurenci. O to více si můžeme cenit získaného prvního mísa, dvou druhých míst a jednoho třetího.

Poslední víkend o květnu proběhl první závod žebříčku B. Zajímavé tratě nedaleko Holic pořádaných oddílem z Pardubic prověřili každého. Pěkně zaběhli naše dorostenky a tak v průběžném pořadí po dvou závodech figurují v kategorii D16 na druhém místě a D18 na třetím místě naše děvčata.

Ani v červnu nebudeme bez OB. Čeká nás již čtvrtý závod Dětské ligy, který proběhne 12. 6. nedaleko Dražiček.

V červnu nás také nemine poslední závod Kufrování pro školáky ročníku 2020/21. Kde proběhne i vyhlášení celého ročníků.

Na závěr jsme si připravili závod na kolech s OB mapou. Více informací bude zveřejněno na webu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *