Léto postupuje

Drsný přesto krásný. Takový orientační běh v lese skutečně je. V sobotu 8. srpna se v Dražičkách o tom mohl každý přesvědčit.

Terénu a horkého počasí se nezalekli ani předškoláci a školáci. Své tratě zdárně zvládli. Pomocníkem jim byla nejen mapa, ale i fáborky někdy i rodiče. Ty starší děti svůj závod úspěšně zdolaly už jen s mapu na tratích různé obtížnosti.

Závodu se v Dražičkách účastnilo i mnoho dospělých a tak bylo možno hodně srovnávat postupy i mezičasy. Na fotografie je možno podívat se na webu rajče.

O trochu jednodušší závody pak proběhly v rámci 5 dnů OB v Táboře. V průběhu července a srpna jsme se vydali s OB na pět míst v Táboře a okolí.

Nejprve jsme se zavítali do Dražiček v rámci závodu pro letní tábor. To byla mapa ještě o poznání menší a tak se běhalo pouze v okolo tábora.

Další závod proběhl na mapě Vlčinka kde si účastníci mohli vyzkoušet úskalí spleti rýh. Třetí závod proběhl poté na mapě Soukeník. Zde účastníci využili především správný směr.

V srpnu pak proběhly závody na známé mapě Vlčinka a na nové mapě U Gráfů. Poslední závod v městské zástavbě a přilehlém lesíku byl pak velmi rychlý.

Co nás ještě čeká?

V závěru prázdnin nás pak čekají dvě akce. První proběhne v neděli 16 srpna od 18,30 hod. Jde o tradiční bruslařské OB na zimním stadionu v Táboře. Více informací naleznete zde.

Na závěr před oddílovým soustředěním si procvičíme důkladné čtení mapy v rámci MikroOB. Závod proběhne ve středu 19. srpna mezi 17 a 18 hodinou Na Černé u Plané nad Lužnicí. Více informací naleznete zde.

V závěru prázdnin nás čeká prázdninové soustředění a pak už klasické tréninky. První trénink pak proběhne v pátek 4. září. Sraz v 17. hodin na ulici Fibichova v Táboře Čekanicích. Informace k tréninkům v záložce tréninky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *