Kufrování pro školáky 2018/2019 je u konce

Kufrování pro školáky probíhalo především v rámci závodů pro školy z Táborska, i když některé závody proběhly samostatně.

Na každý závod však mohl přijít kdokoliv, kdo si chtěl orientační běh vyzkoušet nebo zaběhnout. Celkově se proto Kufrování zúčastnil velký počet závodníků od prvních až po deváté třídy. Těch závodníků, kteří přišli vícekrát však bylo podstatně méně.

V rámci Kufrování byly tratě o něco lehčí než bývá například u Dětské ligy, aby závod zvládl každý školák. I tak se nejednalo o žádnou rychlovku a mnohdy tratě potrápily i ty zkušenější. Pro nejnižší ročníky byla připravena trať fáborkovaná a jelikož traťe skrývaly i falešné kontroly, většinou zvítězily mapové dovednosti před rychlostí. Zajímavostí bylo, že v mnoha případech si vedly mladší ročníky lépe než ty starší.Celkem se běželo v rámci Kufrování 6 závodů, pokaždé na jiném místě. Všechny závody se běžely v lese. Pouze 3. závod se běžel v zámeckém parku, kde nejnižší ročníky musely běžet bez faborků. Ohraničený zámecký park však poskytl i těm nejmenším možnost bezpečně najít své kontroly. Na druhou stranu členitý a na detaily bohatý park s malou specialitou dokázal důkladně prověřit i ty starší.

Celkově si děti závodů užily i při občasném nepříznivém počasí.

Trochu problém zůstal s uveřejněním výsledků z důvodu ochrany osobních údajů. Výsledky žáků škol jsme nakonec na internetu nezveřejnily.

Všichni účastníci závodů měli výsledky k dispozici  nebo nás mohl kontaktovat na mail ob@obkta.cz .

Účastníci, kteří se zúčastnili minimálně dvou závodů Kufrování pro školáky byli započítáni do celkových výsledků. Výsledky budou vyhlášeny na 4. závodě Dětské ligy „Na hrad“ na hradě Choustník. Nejlepší účastníci obdrží poukázky na nákup sportovních potřeb v obchodě DECATHLON. Ceny se povedlo nakoupit za podpory Ministerstva obrany, Jihočeského kraje a firmy DECATHLON.

A kdo byl nakonec nejlepší? Na prvním místě skončila Jolana Doleželová. Druhá skončila Nora Plachá a na třetím místě pak Zita Plachá.

Celkové výsledky byli počítány dohromady pro všechny ročníky. U jednotlivců odráží výkonnost závodníka vůči svým vrstevníkům nikoliv absolutní výkonnost mezi ročníky.

Veškeré závody pro školy i účastníky jsou v rámci Kufrování bezplatné. Pro každého účastníky se vždy povedlo zajisti nějakou drobnost, někdy větší a jindy menší.