Květen orientačního běhu

V měsíci květnu probíhá Světový den orientačního běhu, ale pro náš klub bude nabitý celý měsíc.

První akcí v květnu na které se podílíme je Otevření turistické sezony v Táboře. V rámci akce proběhne i putování za písničkou k Ctiborovu mlýnu u Tismenického potoka. Cestou narazíte také na malý orientační závod, který zvládnou i ty nejmenší děti. A kdy se této akce můžete zúčastnit? Už nadcházející sobotu 4. května. Start a registrace účastníků proběhne 9,00 – 9,30 v Infocentru Města Tábor na Žižkově náměstí.

Hned následující středu o státním svátku 8. května se můžete vydat na 3. závod Dětské ligy. Tentokrát Křížem krážem v lese u Chýnova. Centrum závodu naleznete na hřišti na Močítkách u Chýnova. Závod dětské ligy je určen pro děti, dospělé i seniory. Účastníci si mohou vybrat ze čtyř tratí, kdy ta pro nejmenší je lesem vyznačena fáborky a může se běžet i s doprovodem. V cíli na každého účastníky čeká diplom a drobné ceny.  Bližší informace naleznete na stránkách závodu.

Výše zmiňovaný světový den orientačního běhu WOD proběhne ve středu 15. května. V letošním roce se vydáme pro změnu do táborské botanické zahrady, kde kromě malého závodu zajímavým prostorem s množstvím cest, cestiček, pěšin a mnohými zajímavosti, čekají na účastníky drobné úkoly. Světový den můžete navštívit od 15 do 17 hodin. Start z ulice Dobrovského.  V cíli čekají na účastníky drobné ceny vydané speciálně pro světový den orientačního běhu.

V rámci světového dne orientačního běhu, který probíhá celý týden od 15. května až do 21. května můžete navštívit ještě jeden závod pořádaným naším oddílem. Jedná se o Kufrování pro školáky, které proběhne v pondělí 20. května na fotbalovém hřišti v Táboře – Měšicích. Přijít můžete kdykoliv mezi 9 a 15 hodinou. Další informace můžete nalézt na stránce závodu.

Kufrování pro školáky pokračuje dalším závodem hned ve čtvrtek 23. května. Tentokrát v Chýnově. Přijít můžete kdykoliv mezi 15 a 17 hodinou. Informace naleznete zde.

Poslední námi pořádaný závod měsíce proběhne v pátek 31. května u obce Choustník. Jedná se také o Kufrování pro školáky. Start možný kdykoliv mezi 9 a 15 hodinou. Bližší informace můžete nalézt zde.
Všechny naše akce můžete nalézt také v záložce pořádáme a jsou bezplatné.

Mimo akce pro veřejnost probíhají tréninky našeho oddílu, kdy ten páteční je vždy mapový. Případní zájemci mohou kdykoliv přijít a trénink si třeba jen vyzkoušet. Více informací naleznete v záložce tréninky. Vrcholovou květnovou akcí našeho oddílu bude soustředění u Berlína s místním TSC Berliner. Díky podpoře Jihočeského kraje bude jarní soustředění opět dotováno finančním příspěvkem pro naše členy.
Samozřejmě se účastníme oblastních závodů a dalších soutěží.
Přejeme příjemný květen a doufáme, že se uvidíme na některé z našich bezplatných akcích.